Wednesday, January 1, 2014

-2014-

Salam,

Syukur kehadrat Ilahi. kita masih terus bernafas untuk menghayati detik-detik kehidupan seterusnya...

2013 ditinggalkan dengan jutaan kenangan yang akan dijadikan penguat untuk kita terus memandang kehadapan. 2014 diharapkan memberi harapan dan sinaran agar apa yang diimpikan tercapai..

Azam?? Rasanya setiap tahun azam yang sama. Apapun yang pasti, ingin terus menjadi insan yang baik, disayang Allah dan kehidupan diberkati. Akan terus mengejar dunia untuk akhirat kerana disana itulah yang pasti.

Menulis? Insya Allah. Ini impian yang sudah tertunai. syukur kerana diberi kelebihan ini. Moga diri ini akan terus utuh mengeluarkan idea-idea yang dapat dikongsi bersama. Mengeluarkan kata yang bisa membuat orang teringat akan sesuatu kebaikan itu. dan akan terus menulis untuk membentuk sahsiah yg baik disisi Allah. 

Walaupun kadangkala semangat itu meluntur dan terus menjauh, tapi akan terus cuba kuatkan hati menitip setiap bait untuk tatapan umum. Cuma ada waktu senggang yang memaksa diri ini mengundur diri seketika. Insya Allah, perancangan Allah itu Maha Sempurna. Selagi kita percaya, rahmat Allah sentiasa akan memayungi kita. Amin...


Salam Sayang, 
Shahzy Hana

No comments: